Omgeving

Zeezicht Zilt ligt op de grens van Sint-Idesbald en De Panne.  Zilt is dé perfecte uitvalsbasis voor natuur, cultuur en gastronomie. Maar ook voor sportieve types is het hier goed vertoeven.

Natuurgebied

Naast het wijd uitgestrekte strand, kunnen natuurliefhebbers ook een frisse neus halen in het natuurgebied tussen Sint-Idesbald en De Panne. Hebt u alle uithoeken van dit gebied verkend, dan wachten de Hoge Blekker en de Nachtegaal op u.

Paul Delvauxmuseum

Op wandelafstand vinden kunstliefhebbers het poëtisch realisme van de Belgische schilder Paul Delvaux terug in het gelijknamige museum in Sint-Idesbald. Na het bezoek kunt u genieten van een goed glas of een lunch op het terras in de charmante tuin van het museum.

Zwemmen

Tijdens de zomermaanden kan er onder toezicht van de strandredders gezwommen worden in zee, recht tegenover het appartement. In de winter is het aangenaam vertoeven in één van de binnenzwembaden van de gemeente of Sunparks in Oostduinkerke.

Koksijde Yachting Club

Als u de Noordzee liever niet al zwemmend verkent, dan vindt u vlak naast Zilt de jachtclub van Koksijde. Hier leert u surfen, kiten, catamaran varen of windsurfen. Eenmaal de basis onder de knie, huurt u een surfplank, kite, catamaran of zeilboot en zet u het goeie leven verder op het water.

Golf Ter Hille

Recent werd een nieuw golfterrein aangelegd in Koksijde. Met uitgestrekte verzichten swingt u er op los met de keuze tussen de 9- of 18-holesbaan.

Gastronomie 

Naast sport, natuur en cultuur is er in De Panne en Koksijde ook plaats voor gastronomie. Schuif aan tafel bij de Carcasse, Mondieu (Ten Bogaerde) of Hostellerie Le Fox en geniet van topgastronomie. Maar om de hoek zijn ook tal van minder gekende eetgelegenheden die meer dan de moeite waard zijn om te tafelen.

Voor of na een fijne daguitstap of strandwandeling, kan u ook steeds genieten van het prachtige uitzicht op de zee of het natuurreservaat vanop één van onze terrassen.

Wie op zoek is naar een aangename vakantie, moet het wat ons betreft dus niet in Frankrijk of Spanje gaan zoeken. Zeezicht Zilt heeft ook dichtbij huis tal van troeven.